Salata de iarna cu sos de mustar

de Ela68 in Salate, 30 Noi 2012 | 28178 vizualizari

 

Un aperitiv exceptional, cu gust dulce-acrisor.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg morcov
  • 1 kg gogosari
  • 1 kg gogonele
  • 1 kg ardei gras
  • 4 buc telina
  • 1 kg ceapa
  • 1 conopida mare
  • pentru sosul de mustar :
  • 400 gr mustar
  • 500 gr ulei
  • pentru oparit legumele :
  • 750 gr apa
  • 300 gr otet
  • 250 gr zahar
  • 3 linguri de sare
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de iarna cu sos de mustar:

Punem la fiert intr-o cratita apa, otetul, zaharul si sarea pana clocoteste de cateva ori.

Morcovul si telina se rad pe razatoarea cu gauri mari. Gogonelele, gogosarii, ardeiul gras si conopida se taie cubulete, mai mari sau mai mici, dupa preferinta., iar ceapa se taie fideluta.

Se oparesc pe rand legumele, separat, cate 4-5 minute fiecare, atat cat sa se inmoaie si sa traga otet.

Le scoatem intr-o sita si le lasam la scurs. Cand le-am oparit pe toate, le amestecam si asteptam sa se raceasca.

La sosul de mustar trebuie sa avem grija sa nu se taie. Punem mustarul intr-un castron si picuram cate putin ulei pana terminam toata cantitatea. Daca se intampla sa se taie, o putem repara cu cateva picaturi de lamaie.

 Cand legumele s-au racit complet, turnam cu grija sosul de mustar si amestecam pana ce s-a incorporat tot.

Punem salalta in borcane, indesand-o putin , sa nu existe goluri de aer.

Deasupra, punem felii de usturoi si o lingura de ulei sau putem pune o lingurita de mustar.

 

TIPS-URI

1

Daca se taie, sosul de mustar se poate repara punand o ligura de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de iarna cu sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Ela68 1

11.09.2014, 13:46

noua ne place foarte mult

lucial 1

04.10.2023, 17:06

Aceasta este reteta pe care o fac si eu de ani buni si este fff apreciata. Doar ca eu nu am pus conopida, iar telina pun mai putina. Dar este o idee buna sa adaug si conopida.

lucial 1

04.10.2023, 17:11

Aceasta este reteta pe care o fac si eu de ani buni si este fff apreciata. Doar ca eu nu am pus conopida,ardeii, gogonelele tocate julien, iar telina pun mai putina. Dar este o idee buna sa adaug si conopida.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Винегред - salata ruseasca de legume